Diablo III


Diablo III är ett rollspel i kategorin dungeon crawler action och det är Blizzard Entertainment som står bakom detta spel. Det är det tredje spelet i serien Diablo och det släpptes 15 maj 2012 och fungerar med Microsoft Windows och macOS. Det finns även en konsolversion till Playstation 3 och Xbox 360 och som släpptes året efter. En tredje version släpptes sedan i augusti 2014 för Playstation 4 och Xbox One.

Hur spelet går till

Som spelare ska du välja mellan sju stycken karaktärskategorier som är Wizard, Witch Doctor, Necromancer, Monk, Demon Hunter, Crusader eller Barbarian. Om du vill vara Crusader krävs att du köper Diablo III: Reaper of Souls och även Necromancer kräver ett online köp. När du valt karaktär går spelet ut på att du ska besegra Diablo, Lord of Terror.

Försäljningsrekord

Diablo III satte nytt försäljningsrekord för PC-spel när det släpptes. Under de första 24 timmarna såldes över 3,5 miljoner exemplar och över 12 miljoner exemplar under året. Det var det bäst säljande spelet det året. Spelet fick dock både ris och ros där kritiker verkligen hyllade spelet, men var negativa till att för att spelet fungera fullt ut måste spelaren ha internetuppkoppling hela tiden.

Tillägg

Som nämndes ovan krävs tilläggsspel för vissa karaktärer och 2014 kom Diablo III: Reaper of Souls och för spelkonsoler kom samma år Diablo III: Ultimate Evil Edition. 2017 släpptes det senaste tillskottet Diablo III: Rise of the Necromancer, vilket än så länge bara finns för Windows och macOS.