Hearthstone

Hearthstone är ett spel i sviten om Warcraft och det är ett annorlunda spel då det är ett kortspel om än ett virtuellt sådant. Karaktärerna och platserna är de samma som i de andra spelen i serien om Warcraft så nya spelare känner igen sig. Även ljudfilen har delar av de tidigare spelens melodier. Spelarna spelar med en hand som de själva kombinerar för spelstart. Det finns 88 gratiskort där spelaren ska välja 30 kort att spela med. Det finns vissa begränsningar hur man får välja kort, till exempel få handen bara innehålla två likadana kort. Det finns ytterligare över 400 kort att spela med men dessa kort kan inte nybörjaren nå.

Spelet spelas man mot man eller så kan man spela mot en virtuell datoriserad spelare. Då en omgång startar har de båda spelarna 30 hälsopoäng och den som först har noll eller färre hälsopoäng har förlorat och matchen är över. Varje vinst ger en spelare erfarenhetspoäng som denne kan ha nytta av senare. Spelet spelas så att man spelar varsitt kort i tur och ordning och korten kan innebära att man framkallar en trollformel eller får fram undersåtar som kan gå i strid för spelaren. Det kan också vara ett kort som utrustar spelaren med vapen.

Spelas i olika regioner i världen

Spelet kan spelas globalt men i huvudsak delas spelarna i fyra regioner beroende på var de bor. De fyra regionerna är Europa, Asien, Amerika och Kina. Det går att byta region men inget av det spelaren har samlat på sig tidigare kan denne ta med sig.

Fungerar på olika plattformar

Från början var Hearthstone endast möjligt att spela på Windowsdatorer och på macOS, men har sedan 2015 utökats till att kunna spelas på iPad, iPhone och androidtelefoner och surfplattor.