Heroes of the Storm

Heroes of the Storm är ett videospel framtaget av spelutvecklingsföretaget Blizzard Entertainment som även har levererat spel i den så kallade Warcraft-serien. Spelet är ett spel för flera deltagare som bekämpar fiender på ett slagfält. Spelet är kompatibelt både med Windows och macOS. Karaktärerna i kampanjen är hämtade från andra spel som Warcraft, Diablo, StarCraft och Overwatch. Det går att spela delar av spelet gratis men man kan även köpa hjältar med Micro Payments.

Spelets uppbyggnad

Heroes of the Storm kretsar kring ett spel där fem möter fem online och där allt sköts genom Blizzards spelmodul battle.net. Spelare kan välja mellan olika spelnivåer vilket innebär att man kan välja att spela mot heroes som styrs av en dator eller så kan man välja att spela mot andra spelare.

Olika heroes

Till att börja med så kan man inte välja heroes för att spela med dem permanent utan man väljer heroes från en lista, och de är gratis och får användas en vecka. Det går dock att använda spelets interna valuta som är guldpengar, Gold Coins, eller att betala med Micro Payments för att erhålla en permanent tillgång till en viss hero. I slutet av 2017 fanns det 74 heroes i spelet fördelade på fyra olika roller som var, mördare, krigare, hjälpare och specialist. Det finns dessutom 14 olika spelplaner att spela på vilka alla har olika svårigheter att ta itu med.

Poängberäkning

 

Erfarenhetspoäng får man genom att ha varit i närheten av en fiendehär då den besegrades. Dessa poäng fördelas mellan alla som ingår i spelarens team. Då teamet når en viss poäng kommer alla heroes i teamet att höjas en nivå vilket ger lite starkare krafter. Detta belöningssystem ökar vikten av att samarbeta och planera tillsammans. En enda spelares handlingar påverkar därför hela teamet.