Starcraft II

Starcraft II: Wings of Liberty är som det låter, en uppföljare till Starcraft. Spelet är ett strategispel som spelas i realtid och det kom ut på marknaden 2010. För den som vill prova spelet finns det en gratisversion som dock inte innehåller alla delar utan är en nedbantad testversion.

Spelets handling

Spelet handlar om kapten Jim Raynor som är en omtyckt karaktär på grund av att han är ärlig och hederlig. Han finns med sedan den första versionen av Starcraft men tvåan skiljer sig i många andra avseenden mot ursprunget. Spelaren ska utföra 29 olika uppdrag av vilka tre kan väljas. Det finns även hemliga uppdrag som kan dyka upp. Ett av målen i spelet är att tjäna pengar. För pengarna kan man sedan köpa specialenheter. Men man kan även bättra på byggnader.

Specialfunktioner

Spelet har i stort sett samma innehåll som den ursprungliga versionen men är ordentligt utvecklat med nya förmågor för spelarna och karaktärerna. Några sådana specialfunktioner är att vissa figurer kan teleportera sig om det inte är för långt. De har även fått förmågan att tränga igenom tidigare terränger som var omöjliga att forcera.

Varianten för singelspelare kan spelas i fyra olika svårighetsgrader som ganska logiskt heter easy, medium, hard och brutal.

Gratis nedladdning 

Starcraft II: Wings of Liberty var mycket efterlängtat och blev snabbt ett populärt spel. Den första försäljningsdagen, som var den 3 augusti 2010, såldes Starcraft II i mer än en miljon exemplar. Efter den andra försäljningsdagen hade sammanlagt en och en halv miljon spel sålts.

Trots dessa försäljningsframgångar så meddelade Blizzcoin att den 17 november 2017 blir det gratis att ladda ner Starcraft ll från battle.net. Det är dock bara grundversionen som blir gratis. Vill du ha expansionerna Heart of the Swarm och Legacy of the Void får du betala för dem. Tidigare under 2017 släpptes även originalet Starcraft att ladda ner gratis.